2011. október 31., hétfő

Csoma Zsigmond - Borban a vigasság - Jelenlegi ára: 3 145 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
187861
Csoma Zsigmond
Borban a vigasság
A bor a magyar ember életében ? Hagyományos és új borünnepek ? Középkori és régi borvidékek, borféleségek, borfogyasztás Magyarországon ? A kárpát-medencei borászat mint Európa borászata kicsiben ? Eltérő és hasonló jegyek a kialakuló magyar szőlő-bortermelés és borvidékek között ? A helybeli és az idegen birtoklás a szőlőhegyeken ? Borok - ételek - történelem az ízek-zamatok birodalmában ? Borvidékek és minőségi bortermelés a Kárpát-medence peremterületein A hagyományos víg szőlészet, szüret és borászat Magyarországon ? Tokaj, Tokaj-hegyalja, a tokaji bor és borvidék ? A számukban sokasodó magyar borvidékek és bormárkák (18-21. sz. ) A bor a bú és a vigalom tárgya, eszköze, a bor a vallásban ? A bor a Bibliában ? A bor az ószövetségben ? Újszövetség ? Noé, a vidám részege, a borivás szimbólumai ? Noé a Parasztbibliában ? A szőlő és a bor mint szentelmény, a vallási kegyesség tárgya Reneszánsz borok, dalok, rigmusok ? Borfogyasztás Mátyás király udvarában ? Fűszerezett borok ? Az erdélyi reneszánsz nagyhírű gyógyító ürmös- és aszúborai ? Református bor, a reformáció a borról, a boros tivornyákról ? Középkori - reneszánsz - bordalok, rigmusok ? A szőlő és a bor a népköltészetben ? Párosító dalok, népi társasmunkák ? Borok a vőfélyi-asztali rigmusokban ? Tokaj és a tokajik a népköltészetben ? Tokaj és a tokaji, a közmondásokban, szólásokban ? Népszokások költészete, népi színjátékok és mondókák ? Villány, a Szársomlyó-hegy legendája ? A villányi ,, Siralomvölgy" és a ,, Kopár"-dűlő
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 3 145 Ft

Az aukció vége: 2011-11-03 03:04
. Csoma Zsigmond - Borban a vigasság - Jelenlegi ára: 3 145 Ft